Bøger / faglitteratur til børn

Lær at ride : ridning trin-for-trin


Beskrivelse


Introduktion til den, der overvejer at begynde til ridning eller lige er begyndt om hesten bl.a. hvordan den kommunikerer, hesteracer og gangarter, samt om udstyr, rideskolen og ridning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2012

af

af

Pia Petersen

d. 20. aug. 2012

Bog om at lære at ride for de børn, der endnu kun har tænkt på at starte til ridning og de der lige er startet. For ca. 6-10-årige. De yngste skal have hjælp til læsningen, men de ældste kan klare den selv.

Bogen indeholder en introduktion til hesten; hvordan den kommunikerer, hesteracer, farver på heste og hestens bygning. Derudover hvad der skal til for at man er klar til at ride, dvs. om udstyr, om rideskolen, om hestens pasning og pleje og om at sadle op. Så kommer der en blok med hestens gangarter og hvad der ellers er værd at vide, når man er højt til hest. Og til slut hvad man videre kan med heste når man er blevet en rutineret rytter, fx dressur og terrænspringning. Bagerst i bogen findes en ordliste og et register. Tekst og billeder er sat op, så det er overskueligt og nemt at finde rundt.

Bogen ligner bøgerne Pony-stævne, Pony-venner, Pony-ridning og Pony-pasning af Ransford fra 2012, der også oprindeligt er Dorling Kindersley-bøger. Denne bog er nærmest et sammenkog af de fire tidligere bøger, og har man købt dem bringer denne ikke noget nyt til hylderne.

Fin bog der både kan bruges af dem, der ønsker at starte til ridning og til dem der er startet for nylig. Den bringer dog ikke meget nyt, hvis de fire bøger fra tidligere i år er købt.