Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Lær at strikke, elsk at strikke


Beskrivelse


20 opskrifter på strik, med introduktion til de grundlæggende strikketeknikker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2013

af

af

Jette Andreasen

d. 23. aug. 2013

Festligt og farverigt strik skulle nok kunne give unge piger mod på at lære strikkepindenes glæder at kende. Bogen er for begyndere, og har man først lært det, vil man elske også at kaste sig ud i den lidt sværere mønsterstik, som også vises.

Anna Wilkinson er en ung engelsk strikdesigner, hvis mønstre kombinerer form og farve på en lidt skæv og ny måde. I bogen her lægger hun ud med et lille instruktivt strikkekursus, så basale teknikker er klar til brug i opskrifterne. Ret, vrang, ind- og udtagninger og snoninger illustreres med gode, detaljerede fotos. Tørklæde og luffer i tykt garn er overkommelige projekter, der efterfølges af kraver, huer, sokker samt cardigans og bluser i stigende sværhedsgrad med såvel ensfarvet som flerfarvet mønsterstrik. En ung garderobe i pangfarver og tætsiddende snit kan blive resultatet. Garnets røde varme nuancer med strejf af mint virker frisk og inspirerende. Der er brugt mange typer garn, men en liste over web-shops sørger for, at man nemt kan skaffe det fornødne.

Dette er Anna Wilkinsons første bog. Den skiller sig med sin farveglæde ud fra mængden af bøger med skandinavisk strik i naturfarver.

En fin strikkebog, der vil kunne inspirere unge piger til at fatte strikkepindene, og dermed et godt supplement til voksenbibliotekets stikkebøger for begyndere.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 1 (2014)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 49, nr. 1 (2014)