Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at sy! : for nybegyndere i alle aldre


Beskrivelse


Enkle syprojekter for nybegyndere i alle aldre. Med en hurtigguide til hvordan symaskinen virker med små syøvelser, især henvendt til børn. Med opskrifter på huer, vanter, tasker, bukser, nederdele, udklædningstøj m.m., samt om hvordan man kan være kreativ med kartoffeltryk, knapper og broderi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2019

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 23. jan. 2019

Bog med enkle syprojekter for nybegyndere i alle aldre og især til hvis man syr sammen med børn. For dem der gerne vil i gang med at sy.

Bogen indledes med et afsnit om, hvordan bogen bruges, et hurtigt overblik over det udstyr, der er nødvendigt at have, samt ting der er rare at have. Man får også en hurtig introduktion til sytråd, samt typer af stof. Der er også et lille afsnit om brugen af genbrugstøj til at sy nye ting, fx en hue ud af en gammel sweater. Derefter følger en hurtigguide til hvordan symaskinen virker og de mest generelle funktioner, herunder også små syøvelser, især henvendt til børn. Herefter følger opskrifterne, der er inddelt i tre sværhedsgrader. Man finder opskrifter på puder, huer, vanter, tasker, bukser og nederdele, udklædningstøj, samt refleksbrikker og en refleksvest. Efter opskrifterne følger et afsnit om, hvordan man kan være kreativ med forskellige ting som kartoffeltryk, knapper, broderi m.m. Bogen rundes af med en syskole, hvor man bliver indført i de forskellige teknikker.

En rigtig fin og meget overskuelig bog for nybegynderen. Projekterne er forholdsvis hurtige og egner sig derfor rigtig godt til hvis man syr sammen med børn. Rigtig fine billeder.

En anden sybog, der også henvender sig til nybegynderen er Grundlæggende syfærdigheder. Dog adskiller nærværende bog sig ved at have aspektet med omkring inddragelsen af børn.