Bøger / faglitteratur

Lær at tale hundesprog : forstå, hvad din hund siger til dig


Beskrivelse


Præsentation af mere end 50 signaler, som hunde udsender enten med kroppen, stemmen, halen eller på anden måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 21. apr. 2015

Nye og især ganske unge hundeejere og større børn i familier med en hund på vej, vil kaste sig over denne bog, der på en sød måde fortæller om de signaler hunde udsender.

Vores omgang med hunde er under løbende forandring. Nyttehunde er blevet til venner, opgaver til gensidig leg og kommandoer til tovejskommunikation. I denne bog præsenterer forfatterne, hvoraf den ene er dyrlæge, mere end 50 signaler, som hunde udsender enten med kroppen, stemmen, halen eller på anden måde. Bogen er henvendt til helt uerfarne hundeejere og børn, som kan få en første fornemmelse af hvordan hunde reagerer. Det hele præsenteres i en række dobbeltopslag, hvor brødteksten suppleres med en kort, kulørt sentens om hunde, og hvor halvdelen af opslaget er billede. Bogen er udstyret med en beskrivelse af nogle ganske få racer, en tidslinje, en quiz og et kort stikordsregister.

Sprogligt er bogen ikke vanskeligere end at de fleste større børn selv magter den, og de vil også være tiltalt af layoutet, der er farverigt og sjovt.

For nogle år siden kom Hundeparlør, der er lidt mere voksen i udtrykket, men som indeholder mange af de samme grimasser og som fint kan suppleres eller erstattes af denne bog.