Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne dyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Inger Søndergaard

2007

Inspirationsbog til at lære at tegne dyr, med grundige trin for trin anvisninger, hvor det med en sikker hånd kan lykkes at lære at tegne godt efter iagttagelser af anatomi og bevægelse hos dyrene. Bogen vil kunne anvendes af alle fra 12 år, der ønsker inspiration til at lære "at tegne godt", dog uden de store kunstneriske ambitioner.

Bogen udkommer i samme serie, udstyr og efter samme koncept som forfatterens Lær at tegne mennesker, 2002. Forfatteren er bedst kendt for en lang række farvestrålende manga bøger senest: De magiske piger og deres venner, 2007, men her vender han tilbage i sort/hvid med at udbygge et ynglingsemne: At lære at tegne dyr gennem iagttagelse af anatomi og bevægelse. Hund, kat, hest, hjort, bjørn, løve og elefant bliver sammenlignet med den menneskelige kropsbygning og med eksempler på deres bevægelser. I sidste kapitel er kort beskrevet yderligere 7 dyr, som der ikke blev plads til i første omgang.

Børn tegner dyr, 2005 af samme forfatter er mere målrettet børn. Den indeholder flere af de samme figurer, men er mere kortfattet og i modsætning til denne i farver. I mængden af bøger om at tegne dyr har denne ligesom Tegn dyr, 2003 et mere modent publikum, som går dybere ind i tegneteknikker.

En fyldig og grundig inspirationsbog, der kan kan medvirke til at skabe tegneglæde hos dyreglade børn fra 12 år og voksne.