Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne dyr : trin-for-trin vejledning og tegnetips


Beskrivelse


Trinvise, tegnede skitser til hvordan man lærer at tegne 50 forskellige dyr. Et lille afsnit om hvert dyr samt gode råd om pensler, akrylfarver, perspektiver m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2001

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 19. juni 2001

Drømmen om at kunne tegne frit lever i mange børn, og vi har altid kunder til bøger som vil indfri den. I denne bog gøres det lidt anderledes, idet der næsten ingen skriftlig instruktion er; den ligger i skitserne - i billederne. Bogen er en opfordring til at se, og til at kaste sig ud i tegneriet. Den vil derfor kunne anvendes som inspiration og instruktion lige fra anden/tredje- til de ældste klassetrin. Efter en kort indledning med gode råd følger et opslag om at bruge akrylfarver og begrundelserne herfor. Derefter er resten af bogen helliget skitser og færdigtegninger af mere end 50 forskellige dyr. På hvert opslag vises en farvelagt færdigtegning samt tre skitser. Der lægges vægt på de enkle grundformer og på iagttagelsen. Den brødtekst, som befinder sig på opslagene, drejer sig overhovedet ikke om tegneteknik og kan i og for sig springes over. Det er småfortællinger om det enkelte dyr; dels forfatterens egne oplevelser - dels oplysninger. Til gengæld findes på alle opslag et lille godt råd eller en tegneidé, som er uafhængig af det på opslaget behandlede dyr. Dette giver bogen en ny læsemåde - men kun for de større børn.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2001

af

af

Lene Kristiansen

d. 19. juni 2001

Det er sjovt at tegne - specielt når man kan! Og svarer anstrengelserne ikke til ambitionsniveauet, er der hjælp at hente i mange bøger, uanset om interessen er til det naturalistiske eller det morsomme og karikerede. Mange indøver de tekniske færdigheder via mønstertegninger. Starter med de geometriske grundformer og bygger så tegningen op med detaljer. Og den traditionelle metode er også den måde bogen her griber sagen an. Efter en kort indledning og et lille afsnit om maling med akrylfarver, er der anvisninger på at tegne knapt 50 kendte dyr. Hvert dyr er dækket af et dobbeltopslag - enkelte dyr har flere - med 3 tegninger til det færdige resultat og en fjerde, der er farvelagt. Derudover et lille afsnit om de enkelte dyr, ofte af personlig art samt et "tip" pr. opslag, med små fif og oplysninger om perspektiver, pensler, ideer m.m. Alligevel føjer den ikke reelt nyt til de eksisterende bøger, og jeg savner en pædagogisk vinkel og en ordentlig indgang med oplysninger om fx tegne- og farvelægningsteknik og proportioner. Øvelse GØR mester, men det er vigtigt at få en ordentlig start og prioritere kræfterne rigtigt. Bogen kan bruges når det skal se "rigtigt" ud - fra ca. 8 år med hjælp fra en voksen til teksten, fra 11 år alene.