Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne kæledyr : trin-for-trin vejledning og tegnetips


Beskrivelse


Trinvise, tegnede skitser til hvordan man lærer at tegne ca. 50 forskellige kæledyr. Et lille afsnit om hvert dyr samt gode råd om akrylfarver og pensler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Inger Søndergaard

2007

Inspirationsbog til tegning af kæledyr. Tegneglade børn og unge fra 11 år får her hjælp til at tegne, male og observere efter samme principper, som forfatterens foregående 10 bøger om at tegne.

Bogen lægger sig tæt op ad forfatterens tidligere og ligner i opbygning og layout i særdeleshed Lær at tegne dyr, 2001 og Lær at tegne vilde dyr, 2002. Nu drejer det sig igen om at tegne dyr, denne gang er det omkring 50 kæledyr. Forfatterens grundidé er at simplificere og give små fif til at forbedre resultatet. Her bruges ingen kostbare tegne- og malerekvisitter. Papir og blyant er i princippet nok, men bogen giver i et indledende afsnit anvisning i brug af akrylfarver. Udvalget af kæledyr er kollosalt og mangfoldigt, fx abe, næsebjørn og æsel. Hvert dyr har i alfabetisk orden sit eget dobbeltopslag undtagen katten, hesten, hunden og hønsene, som bliver portrætteret over flere sider. På opslagenes venstre side er en stor farvestrålende tegning i en enkel streg samt en tekst, hvor forfatteren kommenterer dyrene. På højresiden er en 3-trins simpel visuel tegneanvisning og en lille fast rubrik især med kæledyrstips.

Forfatteren lægger endnu mindre vægt på tegneinstruktioner og brug af geometriske former end i hans tidligere bøger. Der findes ikke andre titler, der specifikt handler om at tegne kæledyr.

Bogen tilføjer ikke meget nyt til samlingen af bøger om tegning. Med dens gigantiske udvalg af kæledyr virker den også som et overflødighedshorn for kæledyrsglade børn i målgruppen.Informationer og udgaver