Bøger / faglitteratur / vejledninger

Lær at tegne klassiske ansigter


Beskrivelse


Anvisninger på, hvordan man kan tegne portrætter af mænd, kvinder, børn og gamle i Walter Fosters (1891-1981) tegnestil. Med en gennemgang af perspektivets betydning, skyggelægning og brugen af tegneredskabere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2013

af

af

Søren Møller

d. 8. feb. 2013

For amatørtegnere, modetegnere m.fl., som kan finde ideer til at mestre portrættegning.

Walter Foster (1891-1981) var en amerikansk tegner, maler og forfatter til flere bøger om emnet. Herværende bog udkom første gang på engelsk i 1926. Nu foreligger her en dansk udgave som den første af denne forfatters bøger på dansk. Til indledning beskrives forskellige tegneredskaber, tegnepapir og tegneteknikker. Derefter tages der fat på det menneskelige ansigts proportioner og detaljer, og i eksempler vises det, hvordan man kan tegne børn, mænd og kvinder. For at overskue det anvises, hvordan man kan dele motivet op i dele og udvælge særlige karakteristika. De personer som er tegnet, er tidstypiske for 1920'erne i deres tøj og frisure. Men ideerne til at håndtere tegningen kan også bruges på portrætter af vor tids personer.

I forvejen kan man finde vejledning til portrættegning i bøger mere generelt om tegning, bl.a. Christopher Harts Lær at tegne mennesker, 2002, og Bruce Robertsons Lær at tegne - her og nu, 2002, der har et stort afsnit om at tegne mennesker. Bøger med specielt fokus på portrættet er José M. Parramóns Portrættegning fra teori til praksis, 1985 og Bruce Robertsons Sådan tegner du portrætter, 1991, og for store børn findes Kim Gambles Du kan tegne ansigter, 1998. Fra bog til bog ligner metoderne hinanden, men der kan findes forskellige detaljer.

En kendt amerikansk kunstners tegnevejledninger, her for første gang på dansk. Med tidstypiske tegninger fra 1920'erne.