Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne sjove dyr : en nem trin for trin tegneguide


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2010

af

af

Inger Søndergaard

d. 20. aug. 2010

Det skal være sjovt at tegne, og denne bog inspirerer børn til at tegne dyr, som de ses i tegnefilm. Bogen henvender sig ifølge omslaget kun til børn. Den kan bruges af børn fra 6 år med hjælp fra en voksen. Tegneglade børn fra 9 år vil på egen hånd kunne plukke idéer og inspiration til at tegne, noget der ligner.

Christopher Hart kender vi fra en række inspirationsbøger til manga tegning og dyr fx Lær at tegne dyr, 2007 og Børn tegner dyr, 2005. Som i de øvrige af hans titler går han uhøjtideligt til værks uden en lang indledning om tegneteknik. Gennem lette trin for trin anvisninger i at tegne 80 forskellige dyr, og ved iagttagelse i brugen af forskellige former, og henlede opmærksomheden på, hvordan man gennem små tricks og virkemidler giver figurerne liv, positioner og personlighed. Der tegnes kun i sort/hvid og selv om omslaget er i glade farver er der ingen anvisninger i farvelægning. Bogen er lige til at gå til, og kræver ikke meget andet end en blyant, en sikker hånd og meget tid og lyst til at øve sig. Teksten er ganske kortfattet og let læst.

Der findes efterhånden en hel del bøger om at tegne dyr. I sværhedsgrad ligner den mest Schraders Lær at tegne kæledyr, 2007 og Børn tegner dyr, 2005, som også indeholder nogle af de samme sjove dyr. Der findes ikke andre nyere bøger, der på samme måde lægger vægt på at tegne dyr fra tegnefilm.

Kærkomment og sjovt supplement til vore andre titler om at tegne, som inspirerer til tegneglæde og øvelse for børn fra 6 år.