Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne vilde dyr : trin-for-trin vejledning og tegnetips


Beskrivelse


Trinvise, tegnede skitser til hvordan man lærer at tegne 50 forskellige vilde dyr. Et lille afsnit om hvert dyr samt gode råd om pensler, akrylfarver, perspektiver m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2002

af

af

Susanne Thøfner

d. 15. juli 2002

På samme måde som forfatterens tidligere bog Lær at tegne dyr (2001) består denne bog af en kort indledning, et lille afsnit om at male med akrylfarver og anvisninger på at tegne ca. 50 dyr. Hvert dyr fylder en dobbeltside med en kort indledende tekst om dyret, tre blyantstegninger, der viser fremgangsmåden trin for trin samt det færdige, farvelagte billede, og hver dobbeltside indeholder desuden en lille fidus eller god ide som inspiration til læserens kunstneriske udfoldelser. Bogen fremtræder pænt med sine mange farvestrålende dyrebilleder og sine glade, humoristiske illustrationer, der uddyber de forskellige fiduser og ideer, og den vil bestemt falde i øjnene på dyre- og tegneglade børn. Alligevel virker den ved nærmere eftersyn noget tyndbenet, for selv om den måske nok i første omgang inspirerer til at tegne, tilbyder den herefter primært kun, at læseren kan forsøge at tegne bogens tegninger efter så nøjagtigt som muligt. Tegningerne er pæne og vellignende, men bogen indeholder ikke noget specielt nyt i forhold til de øvrige bøger for børn om at tegne. Til børnebibliotekets lånere fra 10-11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2002

af

af

Kirsten Thorning Thagaard (skole)

d. 15. juli 2002

Forfatteren har tidligere fået udgivet Lær at tegne dyr : trin-for-trin vejledning og tegnetips (2001/29). Denne bog lægger sig tæt op ad den i opbygning og layout. Her drejer det sig også om at tegne dyr, denne gang er det 51 vilde dyr. Forfatterens grundidé er at simplificere og give små fif til at forbedre resultatet. Her er ingen krav om kostbare tegne- og malerekvisitter. Papir og blyant er i princippet nok, men bogen anbefaler og giver råd om brug af akrylfarver. Hvert dyr har i alfabetisk orden sit eget dobbeltopslag med undtagelse af chimpansen, som bliver portrætteret over 4 sider. Forfatteren fortæller lidt om det enkelte dyr suppleret med personlige og nogle gange underfundige kommentarer. I forbindelse med hvert opslag er der - uafhængig af det enkelte dyr - en fast rubrik med kreative idéer og almene tegnetips. Børn vil allerede fra 2.-3. klasse kunne anvende trin-for-trin tegnevejledningen, som er opbygget med start i geometriske grundfigurer, viderebygning med detaljer og det færdige resultat med og uden farver. Teksterne vil dog først give udbytte fra 5.-6. klasse.