Bøger / faglitteratur til børn

Lær kattesprog


Beskrivelse


Hjælper til at forstå katten og hvordan man kommunikerer med den. Med forslag til tricks og lege.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 11. apr. 2011

Børn fra 6 år vil nyde bøgerne i selskab med en voksen, men de henvender sig især til katte- og hundeejere blandt store børn og unge fra 10-årsalderen. Også den voksne læser kan lære noget om sit kæledyr og dets adfærd.

Sarah Whitehead er en engelsk dyreadfærdsekspert, der vejleder dyreejere i at omgås deres kæledyr. Hun har skrevet flere bøger om om træning af både hunde og katte, to af dem Hund i byen, 2008 og Forkæl din hund, 2007 er oversat til dansk. Disse to titler om henholdsvis hund og kat er stort set identiske. De er opdelt i fire afsnit "dig og din hund/kat", "sådan lærer du hunde-/kattesprog", "tal hunde-/kattesprog og "sjov og leg". Afslutningsvis findes ordliste, webadresser tilpasset danske forhold og register. Bøgerne er gennemillustreret med fritskårne farvefotografier af søde unger og nuttede dyr. Børn, der har hund og/eller kat vil hygge sig med bøgerne, samtidig bliver de klogere på, hvordan de omgås og træner deres kæledyr. En morsom billedquiz afslørede, at jeg er god til at "læse" min kat.

Der er ikke andre bøger om emnet skrevet for børn. Kattehviskeren sådan taler du med din kat, 2004 og Hvad tænker min kat? sådan forstår du din kat, 2003 henvender sig begge primært til voksne lånere. Om hundesprog er den ultimative titel Roger Abrantes Hundesprog, der ligeledes retter sig mod den voksne hundeejer.

Et par vellykkede bøger, som ikke mindst vil være til gavn og glæde både for nybagte ejere af hund eller kat og for deres dyr.