Bøger / faglitteratur

Lærebog i trædrejning. Bind 2


Beskrivelse


Med afsnit om træsorter, maskiner, værktøj og med detaljeret anvisninng på forskellige drejeteknikker. Med eksempler på skåle, ringe og paddehatte samt opbevaring og klargøring af materialer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2008

af

af

Torben Wendelboe

d. 30. okt. 2008

Bogen henvender sig et publikum med interesse og evner for trædrejning også i den lidt mere avancerede form.

Værket knytter sig til Per Froholdts tidligere Lærebog i trædrejning 1, 2003, og har været længere undervejs end først planlagt. Værket er bygget op helt som forgængeren. Det indledes med kapitler om behandling af træ, dernæst orientering om drejning og værktøj. Så følger 11 kapitler om drejeteknik; de har form af lektioner i at udføre en bestemt opgave. Som i seriens 1. del er der meget tydelige og instruktive fotos trin for trin i processerne. Og som i 1. del er der afsat plads til annoncer for relevante produkter som værktøjer og lign. Det skal understreges, at værket skal ses som en helhed i forhold til forrige bind, hvortil der ofte henvises. Bogen er en meget instruktiv vejledning i, hvordan man kan føre trædrejningen op på det lidt mere avancerede niveau. Forfatteren er kendt for sin kursusvirksomhed for trædrejere og kan altså øse af sin lange erfaring. Et 3. bind om mere komplicerede teknikker bebudes.

Værket er en meget fin udvidelse af litteraturen om emnet. Det knytter sig tæt til bind 1 fra 2003 med henvisninger hertil og udbygning af stoffet herfra, og det kan altså anvendes helt som det forrige.

Pædagogisk meget vellykket bog om den lidt sværere trædrejning med fin sammenhæng mellem instruktiv tekst og instruktive illustrationer.Informationer og udgaver