Bøger / faglitteratur

Læremidler i didaktikken : didaktikken i læremidler


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. feb. 2012

Læremidler i didaktikken : didaktikken i læremidler er anden udgivelse i den fagdidaktiske serie Mål og midler. Bogen udforsker problemstillingerne bag en didaktisk forståelse af læremidler og er velegnet til anvendelse på læreruddannelsen eller ved efteruddannelse af lærere. Derudover kan bogen selvfølgelig også bare læses af interesse.

Bogen synliggør læremidlernes rolle som hjælp til støtte og strukturering af læreplaner og undervisningen. Strukturen i bogen er baseret på fire hovedkapitler, som behandler emnerne Læremiddelbegrebet, Læremidler mellem didaktik, hermeneutik og semiotik, Læremidler og analyse samt Læremidler i praksis. Det er en gennemarbejdet og teoretisk funderet bog, som giver god ballast for didaktiske debatter på læreruddannelsen, samtidig med at bogen giver lærere et godt fundament til det didaktiske arbejde med læremidler.

Fælles mål og midler : læremidler og læreplaner i teori og praksis, 2011 bør læses sammen med denne udgivelse, da bogen giver den teoretiske baggrund for analyserne og det pædagogiske arbejde i seriens øvrige udgivelser. Derudover kan titler som Vurdering af læremidler i praksis, 2010 og Læremiddellandskabet : fra læremiddel til undervisning, 2010 også være et godt supplement.

Gennemarbejdet og teoretisk funderet udgivelse, som giver en god didaktisk forståelse af læremidler.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 13. apr. 2012

af

af

Helge Christiansen

d. 13. apr. 2012


Dansk pædagogisk tidsskrift

2013, nr. 1

af

af

Bodil Christensen

2013, nr. 1