Bøger / skønlitteratur / roman

Lærepenge


Beskrivelse


En skummel handel er ved at finde sted i Tyskland. En ukendt amerikaner kræver svimlende 100 millioner dollars, men hvad kan købe for det beløb? I samarbejde med både FBI og CIA må militærpolitimanden Jack Reacher træde til for at forhindre en katastrofe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2018

af

af

Michael Olsen

d. 4. dec. 2018

Kort før årtusindskiftet aftaler en amerikaner en handel med en mellemøstlig mand. Summen for de aftalte varer er på svimlende 100 millioner dollars. I samarbejde med både FBI og CIA må militærpolitimanden Jack Reacher træde til for at forhindre en katastrofe. For især mandlige læsere af spændingsbøger.

Tilbage i 1990'erne var Jack Reacher ansat i det amerikanske militærpoliti. Efter en vellykket hemmelig aktion "belønnes" han med et samarbejdskursus. Men kurset er i virkeligheden et skalkeskjul for en ny hemmelig mission denne gang i samarbejde med FBI og CIA. For man har opsnappet at noget stort og potentielt farligt er ved at finde sted i Tyskland. Et beløb på 100 millioner dollars er blevet nævnt i en handel mellem en amerikaner og en mellemøstlig budbringer. Men hvad kan koste så mange penge og være så farligt?.

"Lærepenge" er en tilbagevenden til actionhelten Jack Reachers karriere i militærpolitiet i slutningen af 1990'erne. Der er action og lidt tid til afstressende sex i et, som sædvanligt, godt gennemtænkt plot, der har et naturligt og spændende drive. Racher er agent i stil med James Bond og Jason Bourne. Man behøver ikke at have læst andre de andre bøger om Reacher. Man kan godt begynde med "Lærepenge".

Vi har ikke mange special agents herhjemme, men en af dem, der kommer tæt på er nok Jens Henrik Jensens karakter Niels Oxen, som senest optræder i Lupus.