Bøger / faglitteratur

Lærer under designprocesser : digital fabrikation og designprocesser i FabLab


Beskrivelse


Om hvorledes undervisere kan skabe et læringsmiljø, hvor elever lærer at anvende digitale teknologier ikke blot som forbrugere, men som digitale skabere i FabLab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 28. feb. 2020

Denne udgivelse viser, hvorledes undervisere kan skabe et læringsmiljø, hvor elever lærer at anvende digitale teknologier ikke bare som forbrugere, men som digitale skabere i FabLab. Relevant for undervisere, pædagoger og andet pædagogisk personale med engagement i undervisning i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Bogens forfattere har alle arbejdet med FabLab@SCHOOLdk-projektet. I denne udgivelse sætter de ord på deres erfaringer og overvejelser baseret på udførte undervisningsforløb med fokus på teknologi og design. Antologien er delt i tre dele. Første del fokuserer på designprocessen i undervisning. Anden del omhandler teknologi og læringsmiljø i skolen. Og tredje del går i dybden med kulturforandringer i skolen og på professionsuddannelserne i fremtidens skole.

Det er en interessant udgivelse for undervisere, som ønsker at udfordre deres undervisningspraksis. Skolen er i evig forandring og udvikling, hvilket denne udgivelse er et tydeligt eksempel på.

Der findes endnu ikke tilsvarende litteratur på dansk om digital fabrikation og designprocesser i FabLab.