Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Lærerens darling


Beskrivelse


Rose og Viola får lov at låne en meget gammel dukke af onkel Gys, da de ikke ved hvad de ellers skal tage med til legetøjsdag på skolen. Men dukken er ikke helt almindelig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2019

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 21. juni 2019

3 nye spændingsbøger af Henrik Einspor om de to søstre Rose og Viola, der ofte tilbringer ferien hos onkel Gys. Kan læses af både drenge og piger fra ca. 9 år.

I "Tåge over Kuldskær" er Rose og Viola på sommerferie hos onkel Gys, der er forfatter og ikke har så meget tid til dem, da han hele tiden skriver på en gyselig historie. Onkel Gys bor i en villa ved havet og da pigerne er nede på stranden, finder de en flaskepost med et underligt brev. De får onkel Gys overtalt til at tage over til øen Kuldskær, hvor der er en svagbørnskoloni, for at finde ud af, hvad der er sket. Brevet i flasken er nemlig underskrevet "De svage børn på Kuldskær". I bogen "Lærerens darling" får Rose og Viola lov at låne en meget gammel dukke af onkel Gys, da der er legetøjsdag på skolen og de ved ikke hvad de ellers skal tage med af legetøj. Men noget viser sig at være helt galt, for dukken er besat af en ånd og snart får deres lærer en ny yndlingselev. I den tredje bog "Børges burgers" er det halloween og pludselig forsvinder der en helt masse kæledyr og de to søstre vil finde ud af, om Børge fra den nye burgerbar har rent mel i posen i den sag.

Udmærkede spændingsbøger med forsider der signalerer mystik og uhygge. Bøgerne har en god typografi med korte overskuelige kapitler og appellerer til de læsere, der lige er færdige med letlæsningsbøgerne.

For læsere der også kan lide: Konrad & sommermysterietTyvefældens forbandelse og Tyvefældens forbandelseFor læsere der også kan lide: Konrad & sommermysteriet og .


Weekendavisen

d. 28. juni 2019

af

af

Emil Blichfeldt

d. 28. juni 2019


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 8 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 8 (2019)