Bøger / faglitteratur

Læring, dannelse og udvikling : kvalificering til fremtiden i daginstitution og skole


Beskrivelse


Kritisk opgør med den dominerende PISA-tænkning i skolen og den stigende tendens til skoleficering af daginstitutionen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 15. jan. 2015

Forsyner nutidens undervisning børn og unge med de kvalifikationer, der er brug for i den fremtid, de skal leve i? For pædagog- og lærerstuderende, diplomstuderende etc. samt alle der er interesseret i børns og unges læring og udvikling.

Bogen er skrevet af en række forskere, der har fået til opgave at kritisere det grundsyn, som domineres af økonomiske modeller for pædagogisk praksis, fx en skolegørelse af små børns hverdag med faste læringsmål. Bogen præsenterer en række teorier og perspektiver, som pædagoger og lærere kan bruge med henblik på at kvalificere børns læring, dannelse og udvikling til fremtidssamfundet. Der kommes ind på forskningens betydning, og pædagogers, læreres og studerendes mulighed for at kunne vurdere hvorvidt, hvornår og hvordan bestemte resultater er relevante for det pædagogiske arbejde. Der gives et alternativ til den snævre didaktiske PISA-dagsorden. Forandringshastighed, globalisering og langtidsholdbar læring, udvikling og dannelse er gennemgående formuleringer.

Det er en meget interessant bog med mange informationer, modeller og synsvinkler, ligesom der er mange litteraturhenvisninger. Det er en relevant bog, der passer godt ind i en tid med en ny skolereform, hvor fokus nu mere er på læringen end på undervisningen.

Bogen Pædagogik indeholder nogle af de samme problemstillinger.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. apr. 2015

af

af

Gunnar Green

d. 7. apr. 2015


Dansk pædagogisk tidsskrift

2015, nr. 2

af

af

Steen Nepper Larsen

2015, nr. 2Informationer og udgaver