Bøger / faglitteratur

Læring gennem oplevelse, forståelse og handling : en studiebog i didaktik


Beskrivelse


Forskellige didaktiske hovedretninger, didaktik som praksis og teori, læringsforudsætninger hos eleverne, mål i uddannelse og undervisning samt læreprocessen m.v.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Aktuel og velegnet undervisnings- og studiebog til brug på læreruddannelsen i faget almen didaktik, som også kan læses af undervisere og didaktikere. Bogens kapitler sluttes af med nogle opgaver, som knytter teori og praksis sammen, og som samtidig fremmer tilegnelsen af det teoretiske stof for de lærerstuderende.

Denne bog, som udkom første gang på dansk i 1997, kan anvendes som grundbog til faget almen didaktik. Bogens 12 kapitler giver et godt indblik i didaktikkens verden. Vi præsenteres for forskellige didaktiske hovedretninger og deres betydning for den didaktiske relationstænkning. Omdrejningspunktet er forfatternes relationsmodel, som kan anvendes ved planlægning samt analyse af undervisningen. Bogen er ved oversættelsen fra norsk tilpasset danske skoleforhold.

Der findes mange gode didaktiske studiebøger og grundbøger. Eksempelvis Undervisning og læring, 2005, Tams' Almen didaktik, 2006 og Didaktiske modeller, 2006.

En god grundbog til faget almen didaktik. Både til undervisningen og i forbindelse med praktik samt diverse eksamensopgaver.