Bøger / faglitteratur

Læring med levende billeder : det digitale perspektiv


Beskrivelse


En præsentation af forskellige tilgange og teorier til arbejdet med levende billeder i undervisningen: fra fænomenologi og pragmatik til receptionsteori, formalisme og æstetisk læringsteori.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 7. sep. 2010

Henvender sig til studerende indenfor fagområderne mediepædagogik og medieanalyse og lignende fag på mellemlange og videregående uddannelser.

Initiativet til Læring med levende billeder er taget af Copydan AVU-medier. En selvstændig forening der bl.a. arbejder for at fremme nytænkning i brugen af levende billeder i undervisningen. Indtrykket er, at film, tv og computerspil i dag ofte fungerer som enten en nødløsning eller som underholdning og et afbræk i den daglige undervisning. Bidragyderne, som alle har indsigt i mediepædagogik, præsenterer i ti kapitler forskellige tilgange og teorier til at nytænke brugen af levende billeder: fra fænomenologi og pragmatik til receptionsteori, formalisme og æstetisk læringsteori. I dag er tekstkulturen afløst af en mediekultur, der stiller helt nye udfordringer, når det gælder elevernes videnstilegnelse. Bogen har få illustrationer, to praktisk orienterede appendikser, lister over forfattere, aktører, ressourcer og fagtermer.

Medier og undervisning fra 2003 henvender sig lærerstuderende og lærere i folkeskolen og omhandler ligeledes mediedidaktiske problemstillinger i teori og praksis. Mens Levende billeder : grundbog i mediefag og Fokus : en grundbog i film, tv og video også henvender sig elever og derfor indeholder langt flere illustrationer og mindre teksttunge kapitler.

Undervisningsbog, der introducerer nøgleelementer til forståelsen af den pædagogiske brug af levende billeder i undervisningen.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 25 (2010)

af

af

Mette Schousboe

Årg. 127, nr. 25 (2010)


Cut

Nr. 95 (2011)

af

af

Kasper Sønderby Madsen

Nr. 95 (2011)