Bøger / faglitteratur

Læringsglemsel


Beskrivelse


Om begrebet læringsglemsel, nemlig at vi lærer mest, når vi glemmer, at vi rent faktisk er ved at lære noget. Om undervisning af børn og unge helt fra vuggestuen til universitetet.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. okt. 2018

Lene Tanggard giver sit bud på begrebet læringsglemsel, et begreb som hentyder til det faktum, at vi lærer mest, når vi glemmer, at vi rent faktisk er ved at lære noget. Bogen har relevans for alle, der arbejder med undervisning af børn og unge helt fra vuggestuen til universitetet.

Bogen er bygget op over 9 kapitler, hvor de fem første kapitler giver læseren forståelsen af læringsglemslen, og de sidste fire kapitler viser, hvordan læringsglemslen fungerer i henholdsvis dagtilbud, grundskole, erhvervsuddannelser og på professionshøjskoler samt universitetet.

Det er en yderst relevant udgivelse, som rammer godt ned i de aktuelle debatter i undervisningsverdenen om undervisning, læringsmål og dannelse. Bogen formår både at sætte spørgsmålstegn ved nutidens didaktikbegreber samt sætte tanker og overvejelser i gang hos undervisere om egen undervisningspraksis.

Bogen kan læses sammen med udgivelser som Uren pædagogik 3Den smukke risiko i uddannelse og pædagogik, som Lene Tanggaard har medvirket til eller Biestas Den smukke risiko i uddannelse og pædagogikBogen kan læses sammen med udgivelser som Uren pædagogik 3, som Lene Tanggaard har medvirket til eller Biestas .


litteratursiden.dk

d. 8. nov. 2018

af

af

Per Eilif Månson

d. 8. nov. 2018

Bogen om undervisning af børn og unge fra vuggestuen til universitetet er et meget seriøst opgør med tidens tendens til at måle og skematisere al læring. Psykologiprofessoren og viceinstitutlederen fr...


Jyllands-posten

d. 6. juli 2019

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 6. juli 2019


Politiken

d. 5. jan. 2019

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 5. jan. 2019


Dansk pædagogisk tidsskrift

2019, nr. 2

af

af

Niels Rosendal Jensen

2019, nr. 2