Bøger / faglitteratur

Læringsmål og taksonomiske redskaber


Beskrivelse


Præsentation af en række taksonomier for læring. Indeholder en række konkrete eksempler på fx synlig læring, vigtigheden af tydelige mål og praksiseksempler med taksonomiske redskaber.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2015

af

af

Boy Olesen

d. 19. juni 2015

En relevant, velskrevet og aktuel bog fyldt med gode artikler af danske og udenlandske eksperter indenfor læring og undervisning. En rigtig god bog til fordybelse og diskussion for lærere, ledere, lærerstuderende, konsulenter, pædagoger og andre der interesserer sig for emnet.

I 1994 blev der så småt sat mere fokus på læring, grundet bl.a. PISA-undersøgelserne, hvor Danmarks niveau var på højde med fx Trinidad-Tobago. På den måde blev taksonomi-tænkningen, altså læringsteorierne igen aktuelle. Bogen præsenterer en række taksonomier fx Solotaksonomien, Blooms kognitive taksonomi, som er fra 50'erne og Marzanos taksonomi for læring. Læringsmål og målopfyldelse er centrale i den nye folkeskolereform, og bogen viser da også en række konkrete eksempler på fx synlig læring, vigtigheden af tydelige mål og praksiseksempler med taksonomiske redskaber. Bogen pointerer at der skal ske strukturelle koblinger mellem undervisning og læring, så midlet undervisning rent faktisk fører til målet læring, og dette ved hjælp af taksonomier.

Her rammer indholdet lige ned i den udfordring skolerne står i nu. En detaljeret indholdsfortegnelse, gør bogen til en god opslagsbog, ligesom den også kan læses fra start til slut. De enkelte kapitler er inddelt i overskuelige afsnit, og det anvendte sprog er lettilgængeligt. Her gives der rigtig mange svar på hvordan.

Kan sammenlignes med Læringsmål og læringsmåder.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 18. maj 2016

af

af

Helge Christiansen

d. 18. maj 2016Informationer og udgaver