Bøger / faglitteratur

Læringsmålorienteret didaktik og dannelse


Beskrivelse


En indføring i den læringsmålorienterede didaktik sat i forhold til dannelse, og med fokus på udvikling af lærerroller og undervisningspraksis.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. juli 2017

En indføring i den læringsmålorienterede didaktik sat i forhold til dannelse. For grundskolens lærere og pædagoger samt til uddannelse og videreuddannelse af disse faggrupper.

Den læringsmålorienterede didaktik har været en både vægtig og central faktor i grundskolens pædagogiske univers gennem en årrække. Denne udgivelse fører læseren ind i den læringsorienterede didaktik både i teori og praksis og hele tiden med fokus på, at arbejdet med læringsmål ikke behøver være en modsætning til arbejdet med elevernes dannelse.

Det er en både god, konkret og letforståelig udgivelse, som giver undervisere mange pædagogiske værktøjer til arbejdet med læringsmål på alle grundskolens trin. Samtidig danner bogens teoretiske fundering en god grobund for udvikling af egen lærerrolle og undervisningspraksis.

Det store fokus på arbejdet med læringsmål i grundskolen har resulteret i mange udgivelser om emnet. Vil man læse mere, kan titlerne RubricsSOLO-taksonomien i praksisSynlig læring og læringens anatomi, SOLO-taksonomien i praksis og Synlig læring og læringens anatomi varmt anbefalesDet store fokus på arbejdet med læringsmål i grundskolen har resulteret i mange udgivelser om emnet. Vil man læse mere, kan titlerne Rubrics, og Synlig læring og læringens anatomi varmt anbefalesDet store fokus på arbejdet med læringsmål i grundskolen har resulteret i mange udgivelser om emnet. Vil man læse mere, kan titlerne Rubrics, SOLO-taksonomien i praksis og varmt anbefales.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 16. apr. 2018

af

af

Helge Christiansen (f. 1941-12-30)

d. 16. apr. 2018