Bøger / faglitteratur til børn / bibelhistorier

Læs, leg og lær med Bibelen


Beskrivelse


Over 40 korte bibelhistorier både fra Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente. Med spørgsmål og aktivitetsforslag fx madopskrifter, såning af planter og klippe-klistre-idéer.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2009

af

af

Hans-Christian Uth

d. 31. mar. 2009

En hygge- og aktivitetsbog for familien, som kan anvendes til formidling af et udvalg af Bibelens fortællinger. Målgruppen er angiveligt 6-11-årige, men det er min vurdering, at bogen næppe kan holde længere end til 8-års alderen.

I bogen præsenteres 25 gammeltestamentelige og 18 nytestamentelige fortællinger gennem en ganske kort tekstgenfortælling og en farvelagt stregtegning - ofte i let satirisk stil. Dette er placeret på venstresiderne; på højresiderne findes samtale- og aktivitetsoplæg som fx: lav frugtspyd, lav dyrepar af sten, lav en engleuro, lad os lege gemmeleg, lad os tale om at høre efter. Aktivitetsoplæggene er forsynet med stregtegninger af materialerne eller aktiviteten. Sidst i bogen findes et antal skabeloner til eventuel kopiering. Sammenhængen mellem de bibelske tekster og aktiviteterne virker ind imellem noget ulogisk og søgt, og der er ofte et misforhold mellem teksternes alvor og aktiviteternes sjov.

Lignende titler ses ikke på dansk.

En lidt anderledes Bibel-tekstudgivelse med en forholdsvis snæver målgruppe.