Bøger / faglitteratur

Læs med dit barn : sådan støtter du dit barns skrive- og læseudvikling


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2016

af

af

Laura Michelsen

d. 29. apr. 2016

Kompetent, overskuelig og inspirerende guide til forældre og bedsteforældre, der gerne vil støtte deres børns skrive- og læseudvikling.

Forfatteren introducerer skrive- og læseudviklingstræet, der viser hvordan børns skrivning og læsning udvikler sig helt fra før, de overhovedet undervises til de helt naturligt tilegner sig forskellige former for litteratur. En proces der fra rødderne op igennem stammen til trækronen har mange stadier, hvor voksne kan støtte deres videre udvikling på forskellige måder. Det kan man gøre ved at tale meget med barnet, stille spørgsmål og lytte, når barnet fortæller, lave sjov med ord, læse højt sammen og tale om det læste. Afkodning af billeder og symboler har betydning for barnets læseudvikling. Når det gælder skrivning er det vigtigt ikke at rette for meget i barnets tekster, men give positiv respons på indholdet og skrive sammen med barnet. Vigtigt er det også at være en god rollemodel og selv læse mange forskellige tekster. Efter hvert kapitel opsummeres pointerne i enkelte gode råd. Fyldig litteraturliste med forslag til videre læsning om emnet.

Meget kompetent og anvendelig bog, der kan læses af alle forældre, også de der ikke selv har fået læsning ind med modermælken. Et plus er også den sjældent sete positive holdning til elektroniske medier og deres bidrag til børns skrive- og læseudvikling.

Små børns sprog og læsning har hovedfokus på sprog og henvender sig til professionelle. Ingen andre titler på området henvender sig så bredt og i øjenhøjde med forældre.


Læsepædagogen

Årg. 64, nr. 6 (2016)

af

af

Bitten Longholm

Årg. 64, nr. 6 (2016)