Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Læs med landsholdet og Nadia Nadim


Beskrivelse


Fodboldspilleren Nadia Nadim (f. 1988) fortæller om sit liv og karriere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 17. mar. 2017

Fire bøger i en ny serie: "Læs med landsholdet". Bøgerne handler hver især om: Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard, Nadia Nadim og Pierre-Emile Højbjerg. Bøgerne henvender sig til begynderlæsere, som er kommet i gang med den første faglige læsning. Til børn fra 8-10 år.

De fire bøger er bygget ens op. De er skrevet med jeg-fortællere, der beretter om, hvilken klub de spillede i som børn, hvilke særlige talenter de har, hvordan forskellige trænere har påvirket dem, hvilke idoler de har, og at man skal træne meget og hele tiden lære nyt. Desuden hører vi om, hvilke landskampe de først deltog i, hvornår de scorede deres første landsholdsmål, det særlige ved at være på landsholdet, timerne lige før en landskamp og frem for alt at blive ved med at synes, det er sjovt at spille fodbold. Teksten er sat i en hvid kasse på en farvet baggrund. Linjerne er korte. Svære ord er skrevet med kursiv og forklaret i ordliste bagerst i bogen. Illustrationerne er helsides farvefotos.

Det er nogle meget flotte, farverige og indbydende bøger. Teksten er let at læse. At det er de fire spillere, som fortæller, gør at man føler sig tæt på personerne. Der bliver sat mange stemninger på de oplevelser, de fortæller om. Det er unge spillere, som læseren vil kunne identificere sig med.

I forvejen findes Nadia NadimKasper SchmeichelDe 10 bedste og Kasper Schmeichel. Til aldersgruppen findes fx også De 10 bedsteI forvejen findes Nadia Nadim og . Til aldersgruppen findes fx også De 10 bedsteI forvejen findes Nadia Nadim og Kasper Schmeichel. Til aldersgruppen findes fx også .