Bøger / skønlitteratur / roman

Læsekredsen


Beskrivelse


I en læseklub diskuteres meget mere end romanerne. Der tages også fat på utro ægtemænd, en oprørsk datter og en syg mor, mens de læsende kvinder gennem et år får talt, grædt, leet og levet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2009

af

af

Sanne Caft

d. 25. maj 2009

Læsekredsen har ligget nr. 1 på den engelske bestsellerliste. En traditionel roman om en gruppe kvinder, der danner en læseklub. Mens bøgerne diskuteres, diskuteres også privatlivets trængsler, glæder og sorger.

En opslået roman på en gylden stol med en stråhat henslængt henover. En gruppe kvinder i centrum. Gennem et år læser de alt fra Nora Ephrons Til ægteskabet os skiller til Tracy Chevaliers Pige med perleørering, samt en del oversatte titler. Emnerne er klassiske: knas med kærligheden, med mændene, med børnene. Manglende selvværd og lav kvindepower. Uselvstændighed. Kaffe. Sniksnak. Enten elsker man at slappe af med denne form for roman med dens præg af dagbogsbetroelser, venindesludder og -sludren over kaffen og vinen, udviklingsroman og terapi. Eller også hader man dens klicheer, dens kvindebillede og dens petit-fokus. Vælg selv.

Læsekredsen minder om en netop udgivet roman af Kate Jacobs' Walker & Datter, hvor det var en række kvinder, der talte om livet - nu i en strikkeklub. Ellers bredt "dameromaner" eller chick lit romaner i den ældre ende af skalaen = mom lit/hen lit. Ikke ren chick lit, for her er ikke fokus på ironi og humor.

En række kvinder danner en læseklub. Romanerne spejler deres egne liv og sætter gang i diskussioner om alt fra dårlige ægteskaber til børnebørn og kvindeliv. I et letskrevet sprog fortæller romanen en historie, der er set før, men som ikke desto mindre vil få en læserskare pga. dens appetitvækkende forside og genkendelige indhold.


litteratursiden.dk

d. 15. juni 2009

af

af

Anne-Mette Lerche

d. 15. juni 2009

Hyggelig engelsk dameroman om alt det man kan læse mellem linjerne i livet Dette er ikke en bog jeg normalt ville læse!Omslaget med douce farver, stråhat og blondedug signalerer for mig lidt for meget...


Weekendavisen

d. 4. juni 2009

af

af

Liselotte Wiemer

d. 4. juni 2009