Bøger / skønlitteratur / roman

Læseren i morgentoget


Beskrivelse


Guylain læser hver morgen sider højt fra bøger i morgentoget på vej til arbejde. En dag får han fat i en ung kvindes dagbog og en stor historie udfolder sig for ham.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2016

af

af

Tina Schmidt

d. 14. apr. 2016

Dejlig lille bog om bøger og kærlighed til litteraturen og dens magt. For både unge og voksne læsere.

Den lidt småsørgelige Guylain pendler hver morgen med den parisiske metro til sit arbejde. Undervejs i toget læser han tilfældige bogsider højt for sig selv og sine medpassagerer. Siderne fra disse bøger stammer fra hans arbejde. Han nærer dyb afsky til alt ved sit arbejde, der består i, på daglig basis, at kassere flere ton bøger og smide dem i "tingen", en tysk maskine, som presser dem til genbrugsaffald. Arbejdspauserne bruger han på at tale litteratur med de få ligesindede på arbejdspladsen og igen om aftenen vende hjem til sin sørgelige lejlighed.

Charmerende lille bog om litteraturens magt og tiltrækningskraft. God læsning.

Der findes et utal af bøger om bøger. Litteratursiden har samlet et godt tema om emnet; http://www.litteratursiden.dk/lister/boeger-om-boeger-og-biblioteker. Udover denne liste er Paul Austers Den røde notesbog og andre sande historierHr. Penumbras døgnåbne bogbutik og Robin Sloans Hr. Penumbras døgnåbne bogbutik læseværdigeDer findes et utal af bøger om bøger. Litteratursiden har samlet et godt tema om emnet; http://www.litteratursiden.dk/lister/boeger-om-boeger-og-biblioteker. Udover denne liste er Paul Austers Den røde notesbog og andre sande historier og Robin Sloans læseværdige.


litteratursiden.dk

d. 13. maj 2016

af

af

Anne Juul Andersen

d. 13. maj 2016

Læseren i Morgentoget er en charmerende og hjertevarm roman, der hylder litteraturens fortryllende univers. Det er helt forståeligt, den franske roman ’Læseren i Morgentoget’ er blevet en internation...