Bøger / skønlitteratur / roman

Læserne i Broken Wheel anbefaler


Beskrivelse


28-årige Sara lever et stille liv i Sverige, hvor hun arbejder i en boghandel. En brevveksling med 75-årige Amy fra USA om deres fælles kærlighed til bøger får Sara til Iowa, hvor hun tvinges til at se verden i øjnene.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. maj 2014

Kvinder med hang til feel-good romaner og chick lit med indhold kan få stor fornøjelse af denne fine fortælling om at se verden og livet i øjnene.

Dette er den svenske forfatters debutroman. Bogen handler om den 28-årige Sara, hun er genert og tilbageholdende og så har hun levet hele sit liv med næsen i en bog. Hun skriver sammen med den 75-årige Amy i USA primært om deres fælles kærlighed til bøger. Efter 2 års brevveksling, drager Sara til USA for at mødes med Amy, men ankommer kun lige tids nok til hendes begravelse. Sara er nu strandet i den lille støvede flække i Iowa, men åbner langsomt op for livet uden for bøgernes verden, tilskyndet af byens mere eller mindre excentriske indbyggere. Hovedpersonens dybtfølte kærlighed og viden om bøger, kan måske afskrække enkelte, men de varme personbeskrivelser kommer ind under huden og stemningen i den lille flække beskrives levende. Bogens hovedbudskab om, at alle har en værdi og bør se verden i øjnene vil vække genklang hos mange læsere. Forsiden er indbydende og vil tiltrække mange chick lit-læsere.

Stemningen og personbeskrivelserne i bogen kan bedst sammenlignes med Patricia Harmans Jordemoderen fra Hope River, som også er en feel-good roman. Læserne i Broken Wheel anbefaler har dog en noget smallere målgruppe end fx den irske chick lit-dronning Marian Keyes' forfatterskab.

Fin fortælling, som hylder langsommeligheden, det gode liv og de hjertevarme personbeskrivelser.


litteratursiden.dk

d. 30. juni 2014

af

af

Joan Bak

d. 30. juni 2014

Svenske Sara på 28 år udveksler bøger med 75-årige Amy fra USA og rejser til den lille flække Broken Wheel for at besøge Amy. Da Sara når frem, er Amy imidlertid død, så hvad gør Sara nu? Svenske Sara...


litteratursiden.dk

d. 24. juli 2014

af

af

Stina Holdt

d. 24. juli 2014

Dette er en vaske ægte feelgood roman, nærmest en nutidens Danelle Steele :)Den er velskrevet, letlæselig da sproget bare flyder og så er det bare at åbne øjnene, læne sig tilbage og nyde den søde og ...


Weekendavisen

d. 4. juli 2014

af

af

Leonora Christina Skov

d. 4. juli 2014