Bøger / faglitteratur

Læsetrappen : alle kan lære at læse : sådan underviser du børn og unge i læsning : håndbog for undervisere, forældre og studerende


Beskrivelse


Denne bog er 10 års jubilæumsudgaven af bogen "Læsetrappen" fra 2011. Bogen guider ikke bare lærere og pædagoger, men også forældre, til at lykkes med at lære børn og unge at læse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2022

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. apr. 2022

Denne bog er 10 års jubilæumsudgaven af bogen <t>28911394 Læsetrappen<t> fra 2011. Bogen guider ikke bare lærere og pædagoger, men også forældre, til at lykkes med at lære børn og unge at læse.

Bogen er en opdatering af den tidligere udgave af samme titel med tilføjelser af kildehenvisninger, evidens samt nye anekdoter og citater. Bogen præsenterer læsetrappen-metoden, en metode til at kunne lære alle at læse, bestående af 6 hovedpunkter, som er inddelt i 52 mindre punkter. Metoden tager udgangspunkt i det faktum, at dansk ikke er et lydret sprog, og der derfor skal indlæres metoder til at kunne knække det danske skriftsprog.

Bogen giver en god forståelse af udfordringerne ved det danske skriftsprog, samt gode værktøjer til at kunne undervise børn og unge i læsning. Sproget er meget læsevenligt og en letforståelig vej for forældre ind i en ofte teoretisk og faglig verden.

Forældre og især undervisere med engagement i læseindlæring kan finde yderligere inspiration i titlerne Guided reading i indskolingenMærk sprogetLæselyst i skole og SFO, Mærk sproget og Læselyst i skole og SFOForældre og især undervisere med engagement i læseindlæring kan finde yderligere inspiration i titlerne Guided reading i indskolingen, og Læselyst i skole og SFOForældre og især undervisere med engagement i læseindlæring kan finde yderligere inspiration i titlerne Guided reading i indskolingen, Mærk sproget og .


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. sep. 2011

Denne bog om læsning henvender sig til undervisere i læsning. Både lærere og pædagoger kan finde inspiration i bogen, men også forældre kan anvende bogen i forbindelse med læseundervisning af egne børn.

"Den ultimative bog om læsning" beskriver denne bog sig selv som på omslagets bagside. Denne holdning til læsetrappen-metoden understøttes gennem hele bogen af utallige citater fra taknemmelige forældre, børn og undervisere, som via anvendelse af læsetrappen-metoden har knækket læsekoden på rekordtid. Metoden er en individuel undervisningsmetode, hvor hver elev skal gennem alle læsetrappens trin i eget tempo for at lære at læse. Læsetrappen består af 6 hovedpunkter inddelt i 52 mindre punkter, som har omdrejningspunktet, at dansk ikke er et lydret skriftsprog, og der derfor skal indlæres metoder til at knække det danske skriftsprog. Bogen er skrevet i et letlæst sprog og giver forfatterens pædagogiske begrundelser for hans undervisningsmaterialer til læseindlæring. Men selve metoden og undervisningen forsvinder lidt i alle de mange ord og anekdoter om metodens fortræffelighed samt kritikken af andre metoder.

Alle kan lære at læse, 2010, Det gode læseforløb : kortlægning og øvelser, 2005 og Jørgen Frosts Håndbog i læsevejledning : teori og praksis, 2009 er andre bud på gode bøger om læseindlæring. Og er fokus på indholdslæsning kan bøgerne Læs på!, 2001, og Læs til!, 2009 anbefales.

Bogen giver en letlæst introduktion til forfatterens metode "læsetrappen", som danner udgangspunkt for hans undervisningsmaterialer.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 20. okt. 2011

af

af

Anne Katrine Rask

d. 20. okt. 2011