Bøger / faglitteratur / opskrifter

Lagerøl : den store guide til at smage og brygge verdens mest populære øltyper


Beskrivelse


Om lagerøllets historie og smagsguide til det fulde spektrum af lagerøltyper. Med bryggetips og opskrifter til hjemmebrygning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 5. feb. 2019

Vil du gerne imponere dit næste selskab med et godt glas skummende hjemmebrygget lagerøl? Så er denne bog et must. Med den på hylden kan det næsten ikke gå galt. For læseren der vil vide mere om lagerøl eller for dig der har mod på at brygge.

Bogen indledes med en kort introduktion, hvor læseren bliver præsenteret for lagerøl og dennes væsen. Herefter beretter forfatteren om øllets, og specielt lagerøllets historie, begyndende med øl i det gamle Mesopotamien og Egypten. I de følgende kapitler beskriver forfatteren emner som øl under verdenskrigene, øl fra Europa, nordamerikansk lagerøl og mørke lagerøl. Slutteligt kommer selve opskriftsdelen med 20 forskellige opskrifter og kapitler som gæring, udvælgelse af gærstamme samt tapning.

Denne bog er så meget mere end "bare" en samling af ølopskrifter! Det er en fortælling om øl, både historisk, kulturhistorisk men også antropologisk. Forfatteren kommer vidt omkring i sine beskrivelser, og man sidder som læser med lysten til lige at læse en side mere. Selve teksten er letforståelig og letlæst og opskrifterne er lige til at gå til.

For yderligere litteratur og opskrifter se KøkkenbrygningHåndbryg, der dog fokuserer på mindre portioner, eller HåndbrygFor yderligere litteratur og opskrifter se Køkkenbrygning, der dog fokuserer på mindre portioner, eller .


Dansk kemi

Årg. 101, nr. 1 (2020)

af

af

Michael Koefoed (civilingeniør)

Årg. 101, nr. 1 (2020)