Bøger / faglitteratur

Landboliv : gamle metoder til en bæredygtig livsstil - også i byen


Beskrivelse


100 anvisninger på en bæredygtig og selvforsynende livsstil - bl.a. at tage frø af sine planter, bygge et drivhus af gamle vinduer, koge saft, genbruge vand, sy skindhjemmesko, lufttørre skinke m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. apr. 2018

Den svenske journalist og forfatter Niklas Kämpergård øser gavmildt af sine erfaringer og kombinerer gamle arbejdsmetoder med den bæredygtige livsstil på land og i by. Snyd fx dit ukrudt uden at bruge gift og lær at tørre dine egne krydderruter. For dig som er til bæredygtig livsstil.

Kämpergård fortæller i forordet om sin opvækst på landet, hvor "hver eneste dag var et eventyr." Hans bog opdeler de 100 tips og råd om bæredygtig livsstil med temaoverskrifter som "Grønne velgørere", "Dyr på gården", "Kød på bordet", "Dyrkning af egne planter" og "Gamle metoder". Under sidstnævnte er det bl.a. gode råd om at forudsige vejret. En metode er at se på, hvordan dyrene opfører sig, fx søger svaler efter insekter højt på himlen i godt vejr og nærmere på jorden, når der er uvejr på vej. Når det gælder dyr på gården udnævner Kämpergård hesten til "gårdens bedste hjælper". Her skriver han bl.a.. "Der er ingen tvivl om, at hesten fortsat vil have en plads i mindre landbrug, fordi den er et højt skattet husdyr, men der er også et miljømæssigt perspektiv. En svensk undersøgelse har vist, at hesten er et betydeligt bedre valg målt i forhold til vedvarende energi end traktoren.".

Skøn og rigt illustreret bog med mange gode tips, hvor jeg fx måske skal gøre som tidligere generationer og følge råd nr. 78 og bygge et drivhus af gamle vinduer.

Den danske bonderøv fra tv-serien "Bonderøven" har skrevet Det enkle liv - flere skridt på vejen mod selvforsyning.