Bøger / faglitteratur til børn

Landbrugsmaskiner


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2012

af

af

Boy Olesen

d. 13. feb. 2012

Bogen henvender sig til børn fra ca. 2.-3. kl. altså fra ca. 8-9 år og nok fortrinsvis drenge. Velegnet til såvel selvlæsning som emne- og projektarbejder.

Et flot bogudstyr, et sommerligt forsidefoto og i det hele taget et meget imødekommende layout, danner rammen om denne fagbog. Foto og tekst er godt integreret med hinanden, her hvor vi præsenteres for de forskellige maskiner der bruges i landbruget, traktoren, såmaskinen, gyllevognen, sprøjten, høvenderen og mejetærskeren. Traktoren er den gennemgående maskine, da den jo trækker mange af maskinerne, og det er spændende at se den agere i mange forskellige arbejdssituationer. I det hele taget er alle afbildningerne taget fra situationer, hvor maskinerne er i gang med at udføre arbejde. Bogsiderne er meget overskuelige, med en god typografi, og enkelte faktabokse, der uddyber hvad fx kalk og regnorme har af betydning. På forlagets hjemmeside kan man frit hente opgaver til de enkelte titler i serien. Sproget er formuleret enkelt, i korte sætninger og uden brug af unødvendige svære ord.

Bogen kan sammenlignes med Klematis' Alt om lastbiler, gravemaskiner og traktorer og hele Flachs' serie Sådan virker maskiner.

God veltilrettelagt fagbog til de yngste elever, der er kommet i gang med at læse. God overskuelig tekst, der sammen med de farverige fotos, skaber en god helhed.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. maj 2012

af

af

Tove Staugaard

d. 10. maj 2012