Bøger / faglitteratur

Landevejscykling


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2013

af

af

Henrik H Pedersen

d. 11. apr. 2013

Til cykelmotionister, især for den let øvede til supermotionisten. Kan også bruges til større børn fra ca. 13 år, vil jeg mene, pga. bogens mange fotos og lettilgængelige instruktioner. Bogen har en fin og farverig forside, som viser hvad det drejer sig og er derfor nem at formidle.

Forfatteren Per Henrik Brask har skrevet flere cykelrelaterede bøger, senest Mountain bike, 2. udgave 2013, og er uddannet cykeltræner og instruktør. Nærværende bog indeholder stort set alt hvad der er værd at vide for racercykel motionisten. Bogen veksler ligeligt mellem tekst, grafik og instruktive farvefotos og er henvendt til både den let-øvede og den hardcore motionist. Her er fyldige kapitler med træningsprogrammer, påklædning, køreteknik og ikke mindst om selve cyklen og dens indstillinger. Fra den mere moderne vinkel findes afsnit om bikefitting, puls og Watt.

For nybegynderen og til den meget øvede kan henvises til Oliver Roberts Cykeltræning og delvis Chris Sidwells Cykelbogen, begge bøger er fra 2004. Per Henrik Brasks nye bog er dog mere indbydende og indeholder nyere teknisk viden.

Glimrende informativ cykelbog, som især er for den let øvede til supermotionisten. Bl.a. pga. bogens detaljerede grafik som er på et vist semi-professionelt niveau. Bogens mange indbydende og instruktive farvefotos vil generelt appellere til alle racercykel-entusiaster.


Weekendavisen

d. 17. maj 2013

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 17. maj 2013