Bøger / faglitteratur til børn

Landmandsliv - forår


Beskrivelse


Billedbog om livet på et moderne landbrug om foråret. Vi hører om pasningen af mere end 2000 grise og arbejdet ude på markerne, hvor der skal harves, sås og gødes, men også om nogle af landmandens andre opgaver: konsulentbesøg, naturpleje og dyrskue.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2008

af

af

Steen Agger

d. 12. dec. 2008

Hermed to bøger om landmandens arbejde forår og efterår. De henvender sig til landbrugsinteresserede børn fra 9-årsalderen. I skolerne kan de bruges i forbindelse med emnearbejde om landbrug.

Forfatteren er i forvejen kendt fra adskillige bøger om bl.a. europæiske lande, store biler og maskinstationens opgaver og redskaber. Her beretter han om to samarbejdende svineavlere, deres arbejde og deres maskiner. Bøgerne lægger vægt på at fortælle om det daglige arbejde og om de meget forskelligartede opgaver i moderne, dansk landbrug, herunder reparation og vedligeholdelse af landbrugsredskaber, dyrlægebesøg, kontorarbejde, konsulentbesøg og dyrskue. Brødteksten er forholdsvis kortfattet, og illustrationerne har ledsagetekst. Som sædvanlig er forfatterens bøger forsynet med gode, skarpe fotografier.

Bøgerne adskiller sig fra en del andre bøger på området ved at være dansk og ved at formidle viden om moderne landbrug uden unødig romantik.

Et par udmærkede bøger, der reelt og ret kortfattet fortæller om landbrug i dagens Danmark. Til landbrugsinteresserede børn fra 9-årsalderen og til supplerende læsning i forbindelse med emnet "landbrug" i skoleregi.