Bøger / faglitteratur til børn

Landskildpadder : rolige, venlige, pansrede


Beskrivelse


Om pasning af forskellige typer europæiske landskildpadder inde og ude. Om arternes naturlige biologi, regler for handel, indkøb af dyr, nødvendigt udstyr ude og inde, sygdom og sundhed, foder med mere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Drustrup Larsen

2008

Store børn, unge og voksne uden særlige erfaringer med pasning af netop landskildpadder vil have stor fornøjelse og nytte af denne praktisk anlagte bog.

Det er en bog baseret på praktiske erfaringer med pasning af forskellige typer europæiske landskildpadder inde og ude. Erfaringerne formidles kortfattet, præcist og nyttigt i tekst og billeder, og bogen kommer fint omkring alle relevante emner som: arternes naturlige biologi, regler for handel, indkøb af dyr, nødvendigt udstyr ude og inde, foder og pasning i øvrigt, sygdom og sundhed samt flere andre relevante emner.

Jeg har set på Wilke: Skildpadder som terrariedyr, 2002, der er om begge typer skildpadder og den lidt bedagede men helt i orden: Børn holder landskildpadder, 1988. Der er således plads til og brug for en nyere bog om det stadig mere populære kæledyr.

God formidling af fakta om landskildpadder samt især om den korrekte pasning af dem som kæledyr, og behovet vil være der, da landskildpadder trods deres relativt høje pris i forhold til sumpskildpadder er et mere og mere efterspurgt kæledyr.