Bøger / faglitteratur / rejseførere

Langs kysten til Santiago de Compostela : nordruten : pilgrimsvejen


Beskrivelse


Håndbog der beskriver en alternativ og rimeligt nyistandsat 820 km lang pilgrimsvej mod Santiago de Compostela kaldet Nordruten. Med gennemgang af 35 dagsetaper der i store dele følger Biscayen samt praktiske oplysninger om overnatning m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2011

af

af

Per Månson

d. 24. okt. 2011

Da efterhånden rigtig mange danskere har gået pilgrimsvejen og nogle flere gange, er her en afveksling fra den kendteste "franske rute".

Forfatteren er ivrig vandrer og har tidligere udgivet Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela, 2005. I den nye bog beskriver han den alternative og rimeligt nyistandsatte nordrute, der store dele følger Biscayen, men også bringer udfordringer i form af højdemeter. Under det mauriske herredømme blev denne vej brugt, da dele af den franske rute hørte under maurerne. Tarp gennemgår historien og har gode afsnit om forberedelse og udstyr, inden han grundigt beskriver den 820 km lange vandring fordelt på 35 dagsetaper. Det er en gennemført guide med alle nyttige tips og adresser, der er gode farvefotos, og der afsluttes med en lille parlør, register og nyttige hjemmesider og litteratur.

Der er efterhånden en del danske bøger om pilgrimsvejen bl.a. ovenfor nævnte, men så vidt jeg kan se ingen tidligere om nordruten.

En glimrende og udførlig guide i handy format til rygsækken.