Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Langt ude i verden : på rejse med kvindelige eventyrere


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kirsten Katholm

2007

Rejsebeskrivelser er populært læsestof. Disse beretninger er alle fortalt af kvinder fra Danske Kvindelige Æventyreres Klub.

I bogen fortæller de 17 kvindelige eventyrere hver et afsnit om deres rejseoplevelser. Hvert kapitel indledes med et kort overblik over optakten til den følgende rejseberetning. Kvinderne er både kendte og mindre kendte, og nogle har tidligere skrevet bøger om deres rejser som fx Bettina Aller, Danna Corke og Anne-Mette Nørregaard. Beretningerne handler om deres meget forskellige rejser, som alle er blevet til på baggrund af eventyrlyst, nysgerrighed og lidenskab for at udforske og udfordre. Kvinderne fortæller om bjergbestigning, møder med fremmede kulturer, dykning, elefantjagt og om at rejse blandt flygtninge og i krigsområder m.v. Bogen er illustreret med meget flotte farvefotografier af natur og befolkning i de omtalte områder.

Der findes ikke så meget nyere rejselitteratur skrevet af danske kvindelige forfattere. Bogens korte rejseberetninger ligner beskrivelserne i Kvinder på eventyr : 22 fortællinger fra Kvindelige Æventyreres Klub fra 2003.

Spændende og letlæselige rejseoplevelser fra hele verden om mange forskelligartede aktiviteter. Bogen giver et inspirerende overblik over nogle af de mange rejsemuligheder, som også mere almindelige mennesker kan afprøve og udfordre sig selv i.