Bøger / skønlitteratur / krimi

Langtfra død


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Roy Grace fra Brighton i Sydengland kommer på en vanskelig sag, da en kvinde fra det bedre borgerskab bliver myrdet under brutale omstændigheder. Alt peger på hendes ægtemand som den skyldige, men han har et vandtæt alibi, som stadig holder, da hans elskerinde også bliver myrdet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 18. sep. 2008

Til læsere af hæsblæsende og spændingsfyldte politiromaner med et godt plot og et troværdigt persongalleri.

Engelske Peter James, født 1948, er nu kommet til tredje velskrevne bind i serien med kriminalkommisær Roy Grace fra Brighton. Konen til en succesfuld forretningsmand findes brutalt myrdet under pikante omstændigheder, og alt peger på ægtemanden som den skyldige. Problemet er bare, at han har et vandtæt alibi, hvilket han også har, da hans elskerinde bliver myrdet på samme måde som konen. Grace er i vildrede med den mystiske sag og har private problemer og spekulationer, som kulminerer, da han får at vide, at morderen går efter hans egen kæreste næste gang. Langtfra død holder effektivt en høj spændingskurve hele vejen igennem pga. skift i synsvinkel; ind imellem er det morderen, som pirrende fortæller, så man som læser gradvist kommer mere og mere på sporet, men hele sammenhængen præsenteres først til allersidst. Velfortalt krimi, som er skruet godt sammen og med et overbevisende persongalleri.

I 2007 kom de to første bind på dansk om Roy Grace: Dødenkelt og En smuk død. De tre bind kan sagtens læses uafhængigt af hinanden. Derudover er der oversat yderligere fire krimier af Peter James, som fx kan sammenlignes med Ian Rankin.

Spændende og velfortalt engelsk politiroman med appel til krimilæsere i almindelighed og til læsere af højspændte engelske krimier i særdeleshed.