Bøger / skønlitteratur / roman

Langtfra forbi


Beskrivelse


Efter skilsmissen med David lever Gemma efter eget valg alene med børnene. Alligevel piner det hende, da David falder for den meget unge pige Orla, der heller ikke har det nemt med at leve op til Davids tidligere ægteskab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2002

af

af

Jette Landberg

d. 12. sep. 2002

Dette er den første af den irske forfatters underholdningsromaner, der er oversat til dansk. I Irland har hun udgivet en hel række populære romaner. Temaet er skilsmisse, og forfatteren behandler emnet på en troværdig og nuanceret måde uden helte og skurke. Gemma er fraskilt, midt i trediverne, lidt overvægtig og i evig pengenød. Hun lever for sine teenagebørn og arbejdet i frisørsalonen. Den eneste udskejelse er vilde shoppingture med efterfølgende økonomiske tømmermænd. Sideløbende med Gemmas historie følger vi eksmanden Davids trængsler i det nye ægteskab med unge, smukke, ambitiøse Orla. Bogen giver et ganske godt indblik i alle de blandede følelser og reaktioner, der følger i kølvandet på en skilsmisse, selv mange år efter; og alle de vanskelige relationer mellem eks'er, dine og mine børn, nye ægtefæller, kærester osv. Romanen kunne være kortet 100 sider ned; den gentager sig selv lidt rigeligt. Slutningen er også lovlig rosenrød, da alle falder til ro med respektive nye ægtefæller og kærester og forsones på kryds og tværs. Ellers et godt bud på en lidt yngre, mere moderne Trollope eller Binchy, som der jo er et stort publikum til.


litteratursiden.dk

d. 29. apr. 2005

af

af

Kirsten Bennekou

d. 29. apr. 2005

'Langtfra forbi' er en varm og velfortalt irsk underholdningsroman om Gemma, David og Orla, om skilsmisse – og nye relationer. Gemma er efter egen beslutning blevet skilt fra David, for hvem livets om...