Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Larm på loftet


Beskrivelse


Simon og hans kammerater vil bygge hule på loftet. Men der kommer mærkelige lyde fra loftet. Er det rotter?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 11. dec. 2014

Simon har nogle skjulte evner. Han kan nemlig gøre sig selv super stærk og vred, når der sker et eller andet, som de andre børn ikke kan klare. Bøgerne kan læses, når man er ca. 8 år.

5 bøger om Simon og hans to kammerater, tvillingerne Amanda og Aksel, der møder forskellige forbrydere. Heldigvis har Simon sine skjulte evner. Bagest i bøgerne er der kontrolspørgsmål. Løsningerne skal læses ved at holde siden op mod lyset. Alle bøger begynder med samme indledning, som fortæller om Simon og hans evner. Bøgerne er delt i små kapitler. Man behøver ikke at læse bøgerne i rækkefølge. Talemåder og svære ord er delt op i stavelser.

Bøgerne om Simon og hans venner er alle lette at læse. Bogstaverne er store. Linjerne er korte. Der er meget samtale. Der er mange tegninger i farver. De er med til at vise, hvad der sker. Der er en del talemåder i bøgerne. De bliver forklaret. Lange og svære ord er delt i stavelser.

Andre bøger om børn, der fanger forbrydere er fx Lasse har en planLasse på tyve-jagt og Lasse på tyve-jagt. Disse bøger er også lette at læseAndre bøger om børn, der fanger forbrydere er fx Lasse har en plan og . Disse bøger er også lette at læse.