Bøger / skønlitteratur til børn

Lars på potte


Beskrivelse


Billedbog. Bleen generer Lars, mor griber straks lejligheden til at præsentere ham for potten. Efter et enkelt uheld, har Lars forstået ideen med potten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2012

af

af

Ulla Møller

d. 3. juli 2012

En billedbog til brug hjemme, i vuggestue og i dagplejen til en snak med de 2-3-årige, der er ved at være klar til at komme af med bleen.

Lars og den hollandske forfatter og illustrator Linne Bie kender vi fra flere andre bøger om tumlingen Lars og hans hverdag. Bleen generer Lars, og mor benytter straks lejligheden til at præsentere sin søn for potten. Lars tager selv sine underbukser på, men det ender med et uheld. På med de rene, smarte underbukser med en sørøver på, midt i sørøverlegen skal Lars tisse, og nu har han forstået konceptet med potten. Som de øvrige bøger om Lars er det en sød historie, som de fleste småbørn kan identificere sig med. Venstresidernes illustrationer er udført i lyse farver i en enkel streg, der breder sig ind over højresiderne, hvor den korte tekst er sat med med en fin, håndskriftlignende typografi.

Siden år 2000 er der udkommet mere end en halv snes bøger om pottetræning. Flere af dem er ligesom denne af flamsk oprindelse og ideen i dem er ret ens. Af med bleen, underbukser på, et uheld, rene underbukser og succes. Nyest er Nadim på potten, 2012 og Lasse på potten, 2010. En lidt anderledes, mere humoristisk tilgang til emnet finder man i Genechtens Må jeg kigge i din ble, 2009.

Endnu en fin, lille bog om Lars og hans hverdag. Den vil falde i smag hos hans jævnaldrende og deres forældre, men emnet er allerede dækket ganske godt ind.Informationer og udgaver