Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Lars skal sove


Beskrivelse


Pegebog. Lars skal sove, men inden han kommer i seng er der meget han skal: Først nattøjet på, så børste tænder og læse bog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 10. aug. 2010

To klassiske pegebøger for de mindste om ritualet ved sengetid og om at være i bad. Fra 1 år.

Den belgiske illustrator til disse pegebøger er kendt for flere pegebøger om Lars og Rosa. I Lars skal sove starter historien på forsiden med at Lars sidder med lukkede øjne og gaber og på de følgende opslag følger vi så Lars gøre klar til at skulle i seng. Han tager nattøj på, børster tænder og læser i en bog. Samme enkle opbygning er i Lars skal i bad. Historien begynder på forsiden, hvor Lars er meget snavset og derefter på de følgende opslag er Lars i bad, han vasker hår og leger med badeanden. Hvert opslag viser for begge titlers vedkommende, på venstre side en genstand og højresiden viser hvordan Lars bruger genstandene. Illustrationerne er enkle i stregen, Lars er nuttet og appellerende, med rundt hoved og runde øjne. Farvesætningen er mild og passer til stemningen i bøgerne. Teksten er enkel og typografien er let at læse. Bøgerne er kvadratiske og trykt på meget kraftigt pap med glittede sider - lige til at tørre af efter brug.

Disse to pegebøger er tidligere udkommet på dansk i 2004 under titlerne Lars er søvnig og Lars er beskidt, men udover titlen er der ingen umiddelbare ændringer. Ellers er de i samme kategori som Sove, 2009 og I bad, 2010 af Slegers.

Der findes rigtigt mange pegebøger med hverdagstemaer, men de bliver også brugt meget, mon ikke der også er plads til det hyggelige bekendtskab med lille Lars? De gamle udgaver er sikkert slidt op.Informationer og udgaver