Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lasse-Leif - ferie som i firserne


Beskrivelse


Lasse-Leifs forældre beslutter at familien skal holde ferie som i 80'erne. Ingen skærme, ingen tur sydpå, ikke noget luksus. Luske-Lise, som var den mest utilfredse, ender med at være den der oplever mest på hele ferien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2019

af

af

Julie Arndrup

d. 9. sep. 2019

Lasse-Leif og hans dukke Luske-Lise skal på ferie som i 1980'erne - men hvordan gør man det? Og hvordan skal det dog gå? Sjov og veloplagt højtlæsning for de 4-7-årige.

Lasse-Leifs forældre beslutter at familien skal holde ferie som i gamle dage, altså 1980'erne. Ingen skærme, ingen tur sydpå, ikke noget luksus. Luske-Lise er meget utilfreds, mens Lasse-Leif er mere nysgerrig. Bare et telt og hvad de nu kan have i bilen, og så camping i Løkken. Det går også fint, så længe tingene er som mor og far husker dem - de glemmer hvad dag det er og solen skinner hele tiden. Desværre bliver det også regnvejr og måske er far alligevel ikke så vild med at spille Ludo hele dagen? Luske-Lise, som var den mest utilfredse, ender nok med at være den der oplever mest på hele ferien. Bogen er illustreret med farvetegninger af Annette Carlsen.

Lasse-Leif og familien er i fin form, i denne skønne højtlæsningsbog om klassisk campingferie. Vi er nok mange der var børn i 1980'erne, som husker de endeløse dage uden stor ståhej. Og måske er det relevant for børn i 2010'erne og 2020'erne at genopdage det med god tid sammen, ingen flyvetur og charmen ved at have en campingvogn frem for blot et telt? Annette Carlsens muntre og enkle tegninger supplerer historien så smukt.

En anden højtlæsningsbog om Lasse-LeifMin finurlige familie på ferie er fx . En anden højtlæsningsbog om campingferie kunne være Min finurlige familie på ferieEn anden højtlæsningsbog om Lasse-Leif er fx Lasse-Leif. En anden højtlæsningsbog om campingferie kunne være .


litteratursiden.dk

d. 27. nov. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 27. nov. 2019

Tag på campingferie som i firserne med Lasse-Leif og Luske-Lise. Så er der godt nyt til alle Lasse-Leif-fans og forældre, der voksede op i firserne. I denne samling af 12 historier tager familien på p...