Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lasse-Leif : 4 historier samlet i en lækker lydbog


Beskrivelse


Lasse-Leif - byens bedste strømer: Lasse-Leif vil gerne være politibetjent når han bliver stor. Han begynder at øve sig, han sørger for at reglerne bliver overholdt og deler bøder ud. Til sidst bliver det for meget for vennerne i børnehaven. Næste dag vil Lasse-Leif være landmand.
Lasse-Leif - drømmen om sukkermaven: Voksne har en sukkermave. De kan spise alt det slik, de vil, siger Lasse-Leifs far. Lasse-Leif går i sukkerstrejke, så han også kan få en sukkermave som voksen, men det er svært, når fastelavn er lige om hjørnet.
Lasse-Leif er med far på arbejde: Lasse-Leif og Luske-Lise er med far på arbejde. Der er kedeligt på kontoret, og Luske-Lise overtaler Lasse-Leif til at gå på eventyr. De finder en kopimaskine, en vandbeholder og en rød knap på væggen, man kan trykke på.
Lasse-Leif samler på det hele: Lasse-Leif samler på det hele. Perler, kapsler, klistermærker, sten - alt. En dag får han en bog til dyremærker af mormor og hele familien begynder at samle. Til sidst mangler han kun isbjørnen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 11. aug. 2016

Lasse-Leif og hans dukke Luske-Lise er tilbage, denne gang i en skøn samling historier, der vil forsøde juletiden for de 3-6-årige børn og deres voksne oplæsere.

Det er blevet december, også hjemme hos Lasse-Leif. I 13 kapitler følger vi familiens oplevelser igennem højtidsmåneden, hvor en tydeligt julestresset mor har sat sig for at presse så meget julestemning ind i programmet, som overhovedet muligt. Vi er med i børnehaven, hvor forældregruppens uenighed resulterer i en lidt uortodoks Luciabrud. Vi møder en falsk julemand, der heldigvis bliver afsløret, og en meget uartig nisse, som selv Luske-Lise synes er for meget. Vi introduceres til begreber som pyjamas-antijuledag og zombiejuletræ - og gennem hele bogen følger vi Lasse-Leifs ihærdige forsøg på at slå sin egen personlige rekord i æbleskivespisning.

Forfatterens humoristiske hverdagsfortællinger fra livet i småbørnsfamilien er som altid lige i øjet, og i denne charmerende højtlæsningsbog er det decembers traditioner, der kommer under kærlig behandling. Bogen lever op til seriens høje niveau og Annette Carlsens herlige farveillustrationer passer som altid rigtigt fint til historiernes humor og livlige sprog. Grinegaranti for både børn og voksne.

Børnefamilierne vil sandsynligvis også kunne genkende en del fra deres egen hverdag i julen i Villads fra Valby holder jul, hvor vi på samme måde hører om familiens juleforberedelser og spændte forventninger.


Berlingske tidende

d. 2. dec. 2017

af

af

Kari Sønsthagen

d. 2. dec. 2017