Bøger / faglitteratur til børn

Lastbiler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2012

af

af

Lars Larsen

d. 31. juli 2012

En bog om lastbiler med særlig vægt på store og tunge lastbiler og vogntog, som kun kan opleves i Nord- og Sydamerika og Australien. Henvendt til læsere fra 9 til 11 år, og anvendelig til oplæsning og billedlæsning fra 6 år.

I ni opslag præsenterer bogen forskellige typer af lastbiler. Bl.a. pickupper og trækkere, tunge dumpere, kæmpe-blokvogne og roadtrains. Hver type bliver beskrevet med lidt generelt om typen, en udvalgt teknisk detalje og en boks om design. Plus en boks med tekniske data: styrke, vægt og topfart m.v. Bogen er let at læse. Teksten er kortfattet og en del svære ord bliver forklaret i en afsluttende ordliste inden en lille omgang "vidste du, at...?". Med annoteret webliste og register. Flotte fotos med informative billedtekster.

Første bog om store lastbiler til målgruppen i flere år, men bortset fra nye modeller, bringer den ikke meget nyt. Et supplement til Chris Oxlades Lastvogne, 2009.

En kortfattet bog om store lastbiler med fokus på teknik og design. Selvlæsning for de 9-11-årige, og oplæsning fra 6 år.



Informationer og udgaver