Bøger / skønlitteratur / roman

Lasten : krimi


Beskrivelse


Krimi. Første sag for den nyudnævnte vicekriminalkommissær Malika Asmina Els ved Københavns Politi står længe i stampe, men så kommer Malika og hendes folk på sporet af grov international kriminalitet, hvor penge er det eneste, som tæller.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 26. nov. 2010

Tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen debuterer her som forfatter med en udmærket krimi, som er oplagt for de mange læsere af danske nutidige krimier. At forfatteren er en offentlig kendt person vil fremme efterspørgslen.

Første sag som efterforskningsleder for den unge, nyudnævnte københavnske vicepolitikommissær Malika Asmina Els begynder med likvideringen af en advokat og derefter drabet på et vidne. I lang tid kommer Malika og hendes folk ikke rigtigt nogen vegne, men efterhånden kommer de på sporet af grov organiseret kriminalitet, som krydser landegrænser, og hvor alt er til salg for penge. Det er en udmærket krimi, som i sit eget tempo skiftevis følger efterforskningsarbejdet og de forskellige kriminelle bagmænd og håndlangere. At Bech Hansen kender arbejdsgangen på Københavns Politigård indefra mærkes tydeligt, og det giver troværdige miljøskildringer. Hvis man er fejlfinder, kan sproget sine steder virke en smule stift, men ikke så meget, at det vil genere den almindelige krimilæser.

Bortset fra aldersforskellen kan Hanne Bech Hansen (f. 1939) fuldt ud sammenlignes og anvendes på linje med Sara Blædel (f. 1964) og Julie Hastrup (f. 1968), som også har unge eller yngre politikvinder som hovedpersoner i deres krimier.

Tidligere politidirektør Hanne Bech Hansens debut som krimiforfatter er ikke ueffen. Den placerer sig midt i feltet af main stream krimier og henvender sig til krimilæsere i alle aldre og af begge køn. Jeg læser gerne om Mailika Asmina Els igen.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. dec. 2010

Hanne Bech Hansens krimidebut er lovende, men der er plads til forbedringer. Hun havde glemt at forsøge at sætte sig i Jureks sted. Think like a criminal. Var det ikke det, FBI-chefen havde sagt igen ...


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2012

af

af

Michael Krarup

d. 17. okt. 2012

Det seneste skud på stammen af i forvejen kendte danskere, der med skiftende held forsøger sig med udgivelsen af en krimi, er rockmusikeren Morten Kærså og hans Den uskyldige morder. Og for et par år ...


Berlingske tidende

d. 12. nov. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 12. nov. 2010


Politiken

d. 13. nov. 2010

af

af

Mette Højbjerg

d. 13. nov. 2010


Jyllands-posten

d. 10. nov. 2010

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 10. nov. 2010


Weekendavisen

d. 12. nov. 2010

af

af

Bo Bjørnvig

d. 12. nov. 2010