Bøger / faglitteratur / vævemønstre

Laugets vævekurser : et 10 års jubilæumshæfte


Beskrivelse


10 opskrifter på vævet brugskunst og kunsthåndværk så som viskestykker, billede, tehætte, gulvtæppe, hynder, sjal, pude, tørklæde og taske. Med afsnit om Laugets historie og tips til arbejde med væv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 20. feb. 2015

I anledning af Laugets Vævekursers 10 års jubilæum har de her samlet 8 væveopskrifter, som er indsamlet blandt deres kursister, og som henvender sig til dem med erfaring udi vævningens kunst.

Laugets Vævekurser afholder primært vævekurser i København, men de har også et samarbejde med Skals- højskolen for design og håndarbejde. De udgiver i anledning af deres 10 års jubilæum dette hæfte, hvortil de har opfordret deres kursister til at komme med opskrifter og billeder af deres egne arbejder. Efter en kort gennemgang af Laugets Vævekursers historie følger 10 opskrifter på både brugskunst og kunsthåndværk; viskestykker, et billede, en thehætte, et gulvtæppe, hynder, et sjal, en pude, et tørklæde og en taske. Hver opskrift fylder et opslag med fotos, opskrift og diagrammer og er uden uddybende forklaringer. Bogen afsluttes med 5 siders tips til arbejdet med væven.

En bog som trods sit omfang formår at vise diversiteten indenfor vævning og give inspiration.

Væv i tidenVævning for Venus, 2011 omhandler Væveskolen i Greve, og i Vævning for Venus, 2006 formidler medlemmer af Midtsjællands Vævekreds vævekunsten. Begge bøger er noget større i omfang end nærværende hæfteVæv i tiden, 2011 omhandler Væveskolen i Greve, og i , 2006 formidler medlemmer af Midtsjællands Vævekreds vævekunsten. Begge bøger er noget større i omfang end nærværende hæfte.