Bøger / skønlitteratur til børn

Laura starter i skole


Beskrivelse


Billedbog. Laura skal starte i skole. Men inden hun kan starte, er der en masse ting der skal ordnes. Skoletaske, blyanter, madkasse m.m. Hun skal også til lægen og undersøges. Men endelig er det første skoledag og Laura er rigtig spændt...

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2010

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 21. apr. 2010

Til piger og drenge der snart skal i skole og deres forældre - målgruppen fra 4-7 år.

Som læsere har vi været med pigen Laura i mange situationer; hos lægen, tandlægen, jul, pyjamasfest, fødselsdag og mange andre. Nu er det tid til, at Laura skal starte i skole. Men inden hun er klar til det, er der lige mange ting, der skal ordnes. Laura skal meldes ind i skolen, hun skal til lægen og undersøges, der skal købes ting ind og så skal Laura lige høre lidt mere om, hvad skolen er for noget! Endelig kommer den dag, hvor Laura skal starte i skolen, mor og far følger hende og Laura møder alle sine nye kammerater og sin lærer. Og hun finder ud af, at det faktisk er ret sjovt at gå i skole! En bog, der ligesom mange andre tyske billedbøger, er en solid, ukompliceret og konkret hverdagshistorie med søde og humoristiske illustrationer. En bog med et emne, der vil optage målgruppen, og som de kan nikke genkendende til. Sproget er flydende og fortællerrammen giver en god stemning.

I børnebiblioteket har vi mange bøger om den spændende men den lidt usikre skolestart - fx Katrine Marie Guldagers Sofie Amalie skal i skole og Stian Holes Garmanns sommer. Men denne charmerende bog vil fint kunne placeres i gruppen.

Billedbogen er velegnet til piger og drenge, som befinder sig i overgangen mellem børnehave- og skolealderen. Historien kan fungere som et rigtig godt oplæg til snak om forventninger og evt. bekymringer i forbindelse med det store skift.