Bøger / faglitteratur / opskrifter

Lav din egen urtehave : en guide til dyrkning og kulinarisk anvendelse


Beskrivelse


En kok og en gartner er fundet sammen i deres fælles passion for krydderurter og har lavet denne have- og kogebog, som giver vejledning i dyrkning af krydderurter. Samtidig får man en masse opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 24. apr. 2015

En kok og en gartner er her fundet sammen i deres fælles passion for krydderurter og har lavet denne have- og kogebog, som giver vejledning i dyrkning af krydderurter. Samtidig får man en masse opskrifter. For alle med interesse i krydderurter.

Bogen, som fokuserer på 15 populære krydderurter, er inddelt i 2 afsnit; I haven og I køkkenet. I det første afsnit får hver krydderurt 2 sider, hvor dyrkning, pasning og høst gennemgås, og der gives input til dem med meget lidt plads til rådighed. Det andet afsnit indledes med en lille kokkeskole omkring madlavning med krydderurter; hvorefter 15 kapitler med opskrifter følger. Hver krydderurt har sit eget kapitel, som indledes med et 2-siders opslag om brugen af fx basilikum og hvilke smagskombinationer, der er gode. De efterfølgende opskrifter viser, hvordan krydderurter kan bruges i næsten alle slags retter uanset om det er vegetarisk, fisk, gris eller sågar cookies. Lisa Baker Morgan er uddannet kok fra Le Cordon Bleu i L.A. og Ann McCormick bl.a. klummeskriver fra Herb Quarterly. Begge er desuden bloggere.

En god bog for dem der, elsker krydderurter - også for dem som ikke selv dyrker dem.

Krydderurter i have og køkkenAarstidernes køkkenhave, 2014 har samme kombination af havebog og kogebog, hvor Aarstidernes køkkenhave, 2014 har fokus på hele køkkenhaven mht. både dyrkning og madlavningKrydderurter i have og køkken, 2014 har samme kombination af havebog og kogebog, hvor , 2014 har fokus på hele køkkenhaven mht. både dyrkning og madlavning.