Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lav en film, Odin


Beskrivelse


Storebror Thor vil have Odin til at filme, når han laver seje tricks, men da en sur gås angriber, bliver det sjovt at filme Thor. Let at læse fra 6 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 27. okt. 2020

Storebror Thor vil have Odin til at filme, når han laver seje tricks, men da en sur gås angriber, bliver det sjovt at filme Thor. Let at læse fra 6 år.

Thor er en irriterende storebror, men Odin gør altid, hvad Thor siger. I dag skal Odin filme Thor, når han går på en mur, hænger i et reb eller står på et højt tag. Odin synes, det er kedeligt. Pludselig ser Thor en gås, som han hiver i måsen. Nu bliver det pludselig sjovt at filme Thor, for gåsen giver Thor så mange dask, at han havner i en sø. Bogen hører til serien "Læs lydret", trin 2, der indeholder letlæste ord med 1-5 bogstaver og har 85 af de 120 almindelige ord. Serien om Odin og hans storebror Thor er skrevet af Marie Duedahl og illustreret af Herman Ditte.

Historien er sjov at læse, fordi lillebror tager fusen på storebror. Den handler om et søskendepar, hvor storebror altid bestemmer og får sin vilje. At Odin keder sig, kan man godt forstå. Men til slut bliver det alligevel sjovt, for Odin får filmet, hvor det går galt for Thor. Bogen er let at læse og har lix 4/let-tal 10. Den korte tekst er sat på illustrationerne, der understøtter og udvider den letlæste tekst. At en storebror kan være irriterende, kan flere børn nok spejle sig i, for historien er realistisk fortalt.

Læs også fra samme serie og på samme niveau Odin ser en dæmonOdin får en lama og Odin får en lamaLæs også fra samme serie og på samme niveau Odin ser en dæmon og .